FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID

YOUR LIFE YOUR MONEY

BESCHRIJVING

De afgelopen jaren hebben Nederlandse jongeren steeds meer schulden. Hoe ouder jongeren worden, hoe meer financiële verantwoordelijkheid ze krijgen. Voor veel jongeren is dit niet vanzelfsprekend en een deel van hen begint hun leven als volwassene met financiële problemen. Hierdoor lopen ze een groot risico om de rest van hun leven in armoede door te brengen.

Vanuit deze gedachte is ’Your Life, Your Money’ ontwikkeld. Een product dat jongeren helpt om hun financiële situatie onder controle te krijgen én te houden.

‘Your Life, Your Money’ bestaat uit drie delen. Ten eerste een financiële test, die ze bewust maakt van hun financiële status. Vervolgens worden jongeren uitgedaagd om financiële doelen op te stellen. Dit helpt om zich toe te wijden om bewuster met hun geld om te gaan. Als laatste wordt social media ingezet om familie en vrienden te betrekken bij het behalen van de financiële doelen. Betrokkenheid van naasten is een bewezen middel om de motivatie bij problemen als financiële zelfredzaamheid te verbeteren.

De scriptie van ‘Your Life, Your Money (R. van der Schoor, 2014) heeft in 2014 de Generali AM Scriptieprijs voor innovatie binnen de financiële dienstverlening gewonnen.


PROJECTINFORMATIE

Master: Roos vand er Schoor

Projectcoördinator: Geert vd Boogaard

Wijze uilen: Dr. I. Mulder (TU Delft) & A. van Boeijen MSc (TU Delft)

Vreemde eenden: F. Taminiau (Taiko) &  M. Noordermeer (Gemeente Rotterdam)

Project partners: TU Delft, Gemeente Rotterdam – afdeling Sociale Zaken & Werkgelegenheid, SNS REAAL fonds & Skanfonds

Periode: Oktober 2013 – april 2014

Lokatie: Rotterdam


Projectstatus: Research & development
50%