KINDEROBESITAS

MIJN GEZONDE MINIGEWOONTES

BESCHRIJVING

In Nederland heeft 1 op de 8 kinderen overgewicht. Behalve door onvoldoende beweging wordt overgewicht vaak veroorzaakt door een ongezond voedingspatroon. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar is de app ‘Mijn Gezonde Minigewoontes’ ontwikkeld. 

Met deze app kunnen kinderen in kleine, makkelijke stappen een gezond voedingspatroon ontwikkelen. De app richt zich op de thema’s: water, suiker, vitamines en vet. Per thema kiest de gebruiker een minigewoonte die zeven dagen duurt. Bijvoorbeeld het dagelijks drinken van een glas water. Bij het succesvol volbrengen van de zeven dagen, krijgt het kind als beloning een spelletje om te spelen in de app. Stapsgewijs worden de minigewoontes uitdagender, met als uiteindelijk doel een gezond voedingspatroon.

Met ‘Mijn Gezonde Minigewoontes’ leren kinderen bewust met hun voeding om te gaan, waardoor de kans op lichamelijke en psychische klachten kan verminderen. In 2015 zal het lange termijn effect van ‘Mijn Gezonde Minigewoontes’ getest worden in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen.


PROJECTINFORMATIE

Master: Rosanne Poelman

Projectcoördinator: Geert vd Boogaard

Wijze uilen: I. Ploum, MSc (Hogeschool Rotterdam), J. Pippen, Msc (Hogeschool Rotterdam) & Dr. S.M. de Droog (Radboud Universiteit, Nijmegen)

Vreemde eend: Dr. B.J. Fogg (Stanford Persuasive Technology Lab)

Project partners: HRO

Periode: Mei 2014 – Nov 2014

Lokatie: Rotterdam


Projectstatus: Test & Validatie
75%